Clic 2015 / Fotògrafs

Clic 2015: Els Fotògrafs

Ja us hem presentat tots els fotògrafs que exposaran al Clic 2015, els dies 6 i 7 de juny. En aquesta sisena edició de la mostra continuem creixent i gaudirem de les obres de més de 50 fotògrafs! Per anar obrint boca, aquí en teniu un tastet, amb un comentari de cadascun i exemples de tot el que veurem:

XAVIER SERRANO

El manresà Xavier Serrano és un fotògraf actiu a les xarxes socials, tal i com ho demostren el seu fotoblog a Tumblr o els seus perfil d’Instagram i EyeEm, aquest últim amb més de 27.000 seguidors. De la fotografía analògica amb càmeres Lomo va passar al món digital amb la Fuji X100. El seu gust per les ombres ha esdevingut un estil a mig camí entre l’street photography i l’expressionisme cinematogràfic. I enguany presenta ‘Caçador d’ombres‘ al Clic.

Xavier Serrano juga amb les ombres en les seves fotografies

Xavier Serrano juga amb les ombres en les seves fotografies

 

ÒSCAR MONTANER I MAR OLLER

Els cabrianencs Òscar Montaner i Mar Oller presenten una obra conjunta: ‘Desitjos’. Així la defineixen: “La rutina que no pinta els dies de sorpreses. Que no compleix el missatge d’una espelma, apagada amb l’alè d’un somni. Que no desperta les mirades que hi veuen més enllà, després dels horitzons. I desitjo trobar l’altra rutina. Desitjo que desitges amb els ulls oberts”.

Els desitjos agafen forma en l'obra de dos fotògrafs de Cabrianes

Els desitjos agafen forma en l’obra de dos fotògrafs de Cabrianes

 

AFTDAO

Un any més comptem amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis de Berga (AFTDAO), en aquest cas amb alumnes de Book i Projecte, que exposaran ‘El mirall del temps‘. És la interpretació del pas del temps, o del present, representada amb la visió més interior de cada autor. Tot plegat, fent servir el mirall com l’objecte on queda aquesta sensació o emoció dins del camí que tots fem en el transcurs de la vida.

17-AFTDAO

El pas del temps, reflectit en un mirall

 

IEFC

Un grup d’alumnes de 2n Curs del Graduat de Fotografia de l’Insitut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) exposaran propostes visuals al voltant del temps. La fotografia permet preservar el temps, sintetitzar-lo, però és amb la unió de diverses imatges que l’intentem dilatar, crear. Les seves obres tenen un fil narratiu comú: temps i espai. I la combinació és ‘Temps de seqüències‘.

Els 16 alumnes de l’IEFC que exposaran al Clic 2015 són: África Castillo Martínez, Alejandro Aguilera Flores, Alicia Presa García, Anna Juárez Ojeda, Clara Gassull Quer, Eva Muñoz Rodríguez, Ivan Gilabert, Jan Reig i Pujol, Jordi Riera Cardona, Jordi Adell Buqueras, Judit Bernat Bella, Marc Sánchez Violan, Maricel Blanch, Neus Blanch Sánchez, Paula Sanz Soler i Xavi Valldaura.

Una de les fotografies que exposaran els alumnes de l'IEFC

Una de les fotografies que exposaran els alumnes de l’IEFC

 

CARLES CANALS

Amb ‘Falses realitats’, Carles Canals exposarà una sèrie de metàfores visuals que pretenen despertar la curiositat de l’espectador. Són imatges que provoquen un exercici d’imaginació i d’interpretació al gust de cadascú.

Carles Canals ens presenta les seves 'Falses realitats'

Carles Canals ens presenta les seves ‘Falses realitats’

 

CARLES PORTA

L’street photo busca capturar la vida al carrer i que l’espectador visqui de manera propera les sensacions del moment. Per aconseguir aquesta frescor és important que el subjecte a fotografiar no alteri el seu comportament en veure el fotògraf. I això ha fet Carles Porta a ‘La Rambla i més…’, un recorregut per Barcelona. “Per passar desapercebut vaig fer moltes de les fotografies sense mirar pel visor, simplement preveient el que passaria, preparant la càmera, fent punteria i provant sort”, explica Porta.

Carles Porta fa un recorregut des de Passeig de Gràcia fins al Maremagnum

Carles Porta fa un recorregut des de Passeig de Gràcia fins al Maremagnum

 

NOS, WHY NOT?

‘Nos, Why Not?’ és una associació sense ànim de lucre que treballa per la inclusió sociolaboral de fotògrafs amb discapacitat intel·lectual, amb presència a Sabadell, Terrassa, Madrid, La Corunya i altres poblacions de Galícia. La fotografia fa que la seva autoestima creixi, les seves relacions socials millorin i tinguin projectes de futur, a més de beneficiar-los dels seus avantatges terapèutics.

'Nos Why Not?' ens porta fotografies integradores

‘Nos Why Not?’ ens porta fotografies integradores

 

EDU BAYER

L’agost de 2011, el diari The Wall Street Journal va encarregar a Edu Bayer fotografiar el quarter general dels serveis d’intel·ligència del coronel libi Muammar al-Gaddafi a Trípoli. Una instal·lació abandonada pel règim feia tan sols algunes hores. L’obra ‘Seu Central d’Intel·ligència‘ evidencia que fins i tot el règim més potent es pot veure reduït a un edifici buit amb els documents trinxats a terra.

Edu Bayer mostra les entranyes abandonades del quarter general dels serveis d’intel·ligència de Gaddafi

Edu Bayer mostra les entranyes abandonades del quarter general dels serveis d’intel·ligència de Gaddafi

 

CARLES CALERO

Quan cau la nit, un submón emergeix d’entre la foscor per donar vida a aquelles coses belles que ens passen desapercebudes per la falta de llum. Carles Calero ens les descobreix a ‘Més enllà de la nit‘, una mostra de 17 fotografies nocturnes i light painting (pintura amb llum) a diferents escenaris abandonats, utilitzant diferents tècniques d’il·luminació.

Calero hi veu entre la foscor a 'Més enllà de la nit'

Calero hi veu entre la foscor a ‘Més enllà de la nit’

 

JORDI BAS

Per a un fotògraf de natura, els rapinyaires són molt preuats: són esquerps i, per tant, difícils de situar davant l’objectiu. La seva presència és sinònim de qualitat ambiental. A Catalunya podem gaudir de la presència de més de 30 espècies d’aquests magnífics animals. I enguany també els gaudirem al Clic: ‘Rapinyaires!‘.

Bas retrata aus esquerpes, les rapinyaires

Bas retrata aus esquerpes, les rapinyaires

 

CARLOS SAURA

Goya al millor director per ‘¡Ay, Carmela!‘ (1991), Carlos Saura també ha rebut dos premis al Festival de Cannes i tres al de Berlín. La seva vessant de cineasta és prou coneguda per tots, però al Clic descobrirem la seva passió per la fotografia amb l’obra ‘A propòsit dels Fotosaurios’. “Sóc un fotògraf que defensa la fotografia sense manipluacions ostensibles, però el material que jo presento en aquest moment s’aproxima més a la pintura, tot i ser una altra cosa”, puntualitza.

El cineasta Carlos Saura aposta per una fotografia propera a la pintura

El cineasta Carlos Saura aposta per una fotografia propera a la pintura

 

ISABEL CASELLAS

LOMCE‘ és l’acrònim de Ley Orgánica de Mejor de la Calidad Educativa però també el títol de l’obra que Isabel Casellas exposarà al Clic 2015. El treball està basat en l’avantprojecte de reforma educativa del ministre Wert. A Catalunya aquesta llei s’entén com una reforma de retorn al passat. El franquisme encara és molt present en el record dels més grans, com les fotografies que es feien a l’escola en aquella època.

Isabel Casellas fa un retrat de la reforma educativa de Wert

Isabel Casellas fa un retrat de la reforma educativa de Wert

 

SUSANA HINOJO

La mirada que ens ofereix Susana Hinojo Rodríguez és una visió transversal, múltiple i diversa de l’Índia. A ‘Walking for India‘ veiem des de la ingent gernació que s’amuntega a les andanes de les estacions de trens, en el caòtic “ordre”, a situacions de recolliment, com ara els banys, on l’aïllament genera un espai de privacitat i de neteja, tant física com espiritual. La mirada també s’encreua amb el món del treball, amb imatges de composició al·legòrica i amb la pobresa.

Susana Hinojo ofereix una mirada molt particular de l'Índia

Susana Hinojo ofereix una mirada molt particular de l’Índia

 

JORDI BIEL

El fotògraf manresà portarà fins a Cabrianes una vintena de fotografies de temàtica esportiva. Precisament, sota el títol “ESPORTS” presentarà imatges de diferents modalitats, principalment ral·lis i grans esdeveniments com els BCN X-Games, l’Spartan Race o la Volta Ciclista a Espanya.

Jordi Biel ens aproparà a diferents esdeveniments esportius a través de les seves imatges

Jordi Biel ens acostarà a diferents esdeveniments esportius a través de les seves imatges

 

RAFAEL GARCÍA

La “DAMA DE ROJO” és el títol de l’obra que exhibirà el fotògraf Rafael García Hernández i La Dama de Rojo és també la protagonista de totes les seves imatges. El vermell és desig, violència, ira, amor. És el color d’allò prohibit i és el color de les passions. La Dama de Rojo és el centre de totes les imatges d’aquest autor, una composició fotogràfica en diferents escenaris marcades per la força d’aquesta ‘Dama de Rojo’.

Ella és la Dama de Rojo, la protagonista de l'exposició del fotògraf Rafael Garcia

Ella és la Dama de Rojo, la protagonista de l’exposició del fotògraf Rafael Garcia

 

FRANCESC MAS i AGUSTÍ TEJEDOR

Aquest tàndem de fotògrafs ens portarà el seu projecte “PSICOCALLE 14”. Un recorregut per la vida que comença quan la vida acaba. I així veu passar tota la biografia d’una persona fins al seu naixement. Cada imatge és una època viscuda, un instant d’aquella vida. Cada fotografia es presenta en format de punt de pàgina perquè la vida és una seqüència de punts i seguits amb un punt i final, diuen els seus autors. Perquè el negre és el dol i el blanc porta la vida.

Un instant de tota una vida. Mas Solé i Tejedor ens presenten el seu projecte Psicocalle 14

Un instant de tota una vida. Mas i Tejedor ens presenten el seu projecte Psicocalle 14

2 thoughts on “Clic 2015: Els Fotògrafs

  1. Retroenllaç: Walking for IndiaSusana Hinojo

  2. Retroenllaç: Walking India a Clic CabrianesSusana Hinojo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s